​Produktet og dets virkefelt

Propspeed er et coating system designet og dokumenteret til at forebygge at organismer i vandet sætter sig på metal overflader under vandlinien.Propspeed systemet består af 2 komponenter en ætsende primer, som binder til metallets overflade og en klar coatning som skaber en ultra glat overflade. Sammen udgør de et coating system så binder fast til drevet og dramatisk reducerer muligheden for begroning. Det gør Propspeed til et af de mest effektive anti-begronings systemer til undervands drev på markedet.

En nyhed er Propstrip, det revolutionerede middel til at tage Propspeed af. Det er utroligt let at påføre og det tager der gør det ellers lette arbejde med at fjerne Propspeed til en leg.

knot_again_(4) (002)        knot_again_(1)

"Knot Again" en 88 fods Delta High Performance Motoryacht fra Florida US behandlet med Propspeed inden den første gang gik i vandet. 

Fordele ved Propspeed

Begroning af motor drev er en konstant hovedpine for bådejere, fordi det betyder forøget brændstof forbrug, tab af fart og øget støj og vibrationer. Tab af effekt er mest åbenlyst i sport både, men det er helt klart ved drift af større handelsskibe. Vi får hele tiden tilbagemeldinger fra båd ejere om at de efter behandling med Propspeed oplever reduceret forbrug og øget fart.

Princess 42 efter 12 måneder i vandet under lune vand temperaturer. Behandlet med Propspeed inden søsætning og ikke tager op af vandet før efter de 12 måneder.

knot again

Fordele for miljøet

Normalt bundmaling anvender biocider for at forhindre begroning på metal. Mange af disse indeholder kobber, som er en alvor forureningskilde på miljøet. Når biociden er brugt op mister malingen sin effekt og der skal genbehandles. Det skal finde sted hyppigt for både med high-speed skruer eller i farvand med et rigt dyreliv. Propspeed er anderledes. Det indeholder ikke biocider, kobber eller tin. Det virker fordi det er glat ikke fordi det er giftigt.

Begrænsninger

Propspeed systemet er blevet udviklet til at give maksimal beskytttelse til bådejere, så de kan bruge tiden på at nyde deres båd istedet for på vedligeholdelse. Som med ethvert andet produkter er der forhold, som man skal overveje før brug for at sikre det maksimale udbytte:

Forberedelse er nøglen og den korrekte påføring af Propspeed er helt afgørende for at opnå den ultra-glatte overflade. Vi anbefaler at man bruger en uddannet Propspeed maler.

  • Minimum temperatur ved påføring er 5°C, med en maksimal luftfugtighed på 85%.
  • Elektrolyse fra et skib eller blot et skib i nørheden kan sprænge systemet af de roterende dele af drevet.
  • Propspeed er en blød coating og beskadiges let af mekaniske påvirkninger, fiskeudstyr eller tovværk omkring drevet. Både i lavt vandede områder kan også få skader på skruens blade ved berøring med bunden.

Propspeed må ikke komme i kontakt med fødevarer.​

Læs vores
​seneste nyheder

​Du kan altid følge med i hvad vi foretager os, se billeder, videoer og meget mere, du kan finde os på de fleste sociale platforme.​

29-02-2024
Nyhedsbrev fra Jakob Jensens Bådeværft - Februar 2024
Kære sejler. Dagene er blevet længere og man fornemmer så småt, at foråret og sejlersæsonen er lige om hjørnet. Det vil vi gerne fejre med en masse spændene nyheder og lukrative tilbud til alle jer sejlere.
Læs hele nyheden »
24-01-2023
MØD OS PÅ BOAT SHOW 2023 I FREDERICIA Hal E Stand 4306
Vi har en stand med masser af nyheder til alle sejlere. 24-26 februar og 3-5 marts. Messehallerne i Fredericia. Hal E stand 4306 - vi er så klar.
Læs hele nyheden »

Jakob Jensens Bådeværft + Sails Support

Vi reparerer, renoverer og optimerer sejl- og motorbåde.

Har du spørgsmål?

Ring til os via nummeret herunder eller send en mail til info@jjbv.dk

Henvendelser besvares inden for 24 timer.​

Jakob Jensens Bådeværft + Sails Support

CVR​: 17110187

Østersøvej 52, 2150 Nordhavn

Klik her for rutevejledning